300
gr şalău
1
legătură pătrunjel
4-5
frunze de busuioc
1
lingură de ulei de măsline
100
gr smântână
100
gr de doradă fiartă şi dezosată
boia
dulce
2
roşii, fără pieliţă şi tocate
sare,
piper,
1
lămâie
Mod
de preparare:
Se
curăţă peştele şi se frige pe grătar pe o parte şi pe alta, se aşează pe
platoul de servit.
Se
ornează cu sosurile de mai jos:
- verde: pătrunjelul şi busuiocul se toacă
mărunt şi se freacă foarte bine cu uleiul de măsline, sare şi puţină zeamă de lămâie,
până când amestecul capătă consistenţa unui sos;
- alb: se prepară din smântână, puţină sare şi
dorada, omogenizându-se bine cu mixerul;
- roşu: într-o tigaie se pun roşiile la călit,
când s-au înmuiat se adaugă smântâna şi boiaua dulce; se ţine la foc mic până
capătă consistenţa unui sos.
Se
serveşte imediat.
Poftă bună!.