Una dintre cele mai importante componente
nutritionale la mar este ca acesta contine doua tipuri de fibre: solubile si
insolubile. Fibrele ajuta mentinerea regularitatii intestinale (contribuind
astfel la prevenirea cancerului de colon si diverticuloza).
Fibrele insolubile functioneaza ca niste furaje
grosiere, in timp ce fibrele solubile (pectina) ajuta la mentinerea regulata a
intestinelor (evita constipatia si diareea)
Cercetarile de pana acum sugereaza ca merele
contribuie la mentinerea unei buni sanatati prin promovarea sanatatii
cardiovasculare prin scaderea colesterolului LDL si
oxidarea LDL, reducerea riscului de
anumite tipuri de accident vascular
cerebral, mentinerea unei greutati sanatoase avand un continut scazut de
grasime.
VITAMINE: Vitamina A , Vitamina C , Acidul
folic (important în timpul sarcinii)
, Vitamina E
MINERALE: Potasiu , Calciu , Fosfor , Magneziu , Seleniu , Fier, Mangan, Cupru si Zinc.
MINERALE: Potasiu , Calciu , Fosfor , Magneziu , Seleniu , Fier, Mangan, Cupru si Zinc.
Cand se poate
introduce marul in alimentatia copilului meu?
Marul este o alegere excelenta pentru introducerea
ca prim fruct in alimentatia copilului.
Este usor de pregatit, usor de digerat si este
plin de substante nutritive. Poate fiadaugat, aproape, la orice reteta. Il
putem amesteca cu cereale, piure de carne, biscuiti, retete de tort sanatoase,
iaurt, alte fructe.
Cum alegem si
stocam marul?
Se selecteaza merele care sunt ferme, sa nu fie lovite, sa nu aiba decolorari, vanatai.
Se selecteaza merele care sunt ferme, sa nu fie lovite, sa nu aiba decolorari, vanatai.
Merele le depozitam in frigider si le taiem doar
cand dorim sa le consumam.
Cum se pregateste marul?
Merele sunt cel
mai gustoase atunci cand sunt coapte. Se pot gati la abur ( isi pastreaza cel
mai bine valorile nutritive), prin fierbere sau la cuptor.
Alimente bune pentru
a se amesteca cu mar:
Orez, fulgi de ovăz, orz și cereale, banane, avocado, coacăze, pere, cartofi, morcovi, dovlecei de vara si de iarna, pui, carne de vită, iaurt.
Orez, fulgi de ovăz, orz și cereale, banane, avocado, coacăze, pere, cartofi, morcovi, dovlecei de vara si de iarna, pui, carne de vită, iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu