1/2 cană orez (alb sau brun);
2 căni de apă;
2 mere;
50 ml lapte;
1/4 ceaşcă de stafide (opțional);
1/4 ceaşcă de stafide (opțional);
1/8 cană de zahar brun (opțional);
2 linguriţe de scorţişoară;
1/2 linguriţă ghimbir
Mod
de preparare:
Se curăţă merele şi
se taie miezul în cuburi. Se pun orezul, merele, stafidele şi zahărul în apă la
fiert la foc mic. Când este aproape gata orezul, se pune scorţişoara, ghimbirul
şi laptele şi se mai lasă aprox. 10 minute. Dacă este nevoie se mai adaugă apă sau lapte pentru a nu se lipi de oală şi se
amestecă frecvent.
Budinca trebuie sa
fie mai apoasă, să nu fie pastă.
Se serveşte caldă.
Poftă bună!.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu