Puiul si curcanul sunt bogate in proteine si fier. Sunt unele dintre alimente cele mai usor de digerat pentru copil. Puiul si curcanul sunt adesea cele mai recomandate pentru a fi prima carne introdusa in alimentatia copilului..
PROTEINE
VITAMINE: Vitamina B1 (tiamina) , Vitamina B2 (riboflavina) , Niacina , Acidul folic
MINERALE: Potasiu , Fosfor , Magneziu , Calciu , Sodiu , Fier , Mangan, Cupru si Zinc.
VITAMINE: Vitamina B1 (tiamina) , Vitamina B2 (riboflavina) , Niacina , Acidul folic
MINERALE: Potasiu , Fosfor , Magneziu , Calciu , Sodiu , Fier , Mangan, Cupru si Zinc.
Puiul:
PROTEINE
VITAMINE: Vitamina A , Vitamina B1 (tiamina) , Vitamina B2 (riboflavina) , Niacina , Acidul folic
MINERALE: Potasiu , Fosfor , Magneziu , Calciu , Sodiu , Fier , Mangan, Cupru si Zinc.
VITAMINE: Vitamina A , Vitamina B1 (tiamina) , Vitamina B2 (riboflavina) , Niacina , Acidul folic
MINERALE: Potasiu , Fosfor , Magneziu , Calciu , Sodiu , Fier , Mangan, Cupru si Zinc.
Cand se pot
introduce puiul si curcanul in alimentatia copilul meu?
Cei mai multi
pediatri recomanda ca puiul si curcanul sa fie primele tipuri de carne introduse
in alimentatia copilului datorita nivelului mare de fier. Se introduc dupa 6
luni pentru ca il ajupa pe copil sa mentina un nivel adecvat de fier, zinc si
proteine, esentiale dezvoltarii corecte a bebelusului.
Cum alegem si
stocam puiul si curcanul?
Carnea
alba (pieptul) de curcan si pui este considerata mai bogata in proteina
si mai slaba in grasimi.
Carnea rosie (
picioarele) este mai bogata in fier si grasimi. Carnea alba se recomanda a fi
introdusa prima la 6 luni, iar dupa 7 luni se introduce si carnea rosie fiind mai
bogata in fier si grasime.
Cum se
pregateste puiul si curcanul?
O modalitate de
a gati puiul si curcanul este sa fiarba cu cateva legume si putin
condiment.
Pregatirea la
abur ajuta la pastrarea mai multor substante nutritive, fiind o metoda foarte
buna de a retine nutrienti.
O alta metoda
este coacerea carnii – se freaca carnea cu un pic de ulei de masline si
un pic de condiment si se pune in tigaie.
O regula
generala este ca ar trebui sa se gateasca carnea timp de 20 de minute/jumatate
de kg.
Pieptul de pui
se coace in 25 minute in timp ce restul intr-un timp mai scurt.
La cuptor: Se pune carnea intr-o tava cu putin ulei de masline. Se amesteca bulion cu apa si se toarna peste carne.
La cuptor: Se pune carnea intr-o tava cu putin ulei de masline. Se amesteca bulion cu apa si se toarna peste carne.
Se face un pic
de suc de mere si se rastoarna deasupra si se da la cuptor , la foc mic, timp
de aprox 1 ora.
Pui intreg – Se spala puiul cu apa rece se unge si se condimenteaza si se pune intr-o tava. Se pot pune felii de jumatate de lamaie si de la o portocala si se da la cuptor la foc mic, pentru cel putin 1 ora (pui) sau 2 ore (curcan).
Pui intreg – Se spala puiul cu apa rece se unge si se condimenteaza si se pune intr-o tava. Se pot pune felii de jumatate de lamaie si de la o portocala si se da la cuptor la foc mic, pentru cel putin 1 ora (pui) sau 2 ore (curcan).
Alimente bune
pentru a se amesteca cu pui și curcan.
Mere, struguri, mango, papaya, piersici, pere, brocoli, morcovi, conopidă, vânătă, fasole verde, mazăre, cartofi, orz, linte, paste, orez
Mere, struguri, mango, papaya, piersici, pere, brocoli, morcovi, conopidă, vânătă, fasole verde, mazăre, cartofi, orz, linte, paste, orez
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu