1/2 cană
extra-virgin ulei de măsline
1 ceaşcă ceapă tocată mărunt
1 lingură usturoi tocat
2 ceşti de orez
1 ceaşcă ceapă tocată mărunt
1 lingură usturoi tocat
2 ceşti de orez
1 ceaşcă suc de
mere
aprox. 6 căni de supă de pui sau de legume
1 dovleac plăcintar
aprox. 6 căni de supă de pui sau de legume
1 dovleac plăcintar
1/2 ceaşca
parmezan ras
4 linguri unt nesărat, tăiat în bucăți mici
4 linguri unt nesărat, tăiat în bucăți mici
Mod de
preparare:
Se taie
dovleacul în două. Jumătate se pune la cuptor şi apoi pulpa se pasează. Cealaltă
jumătate se decojeşte şi pulpa se taie în cuburi mici şi se sotează în ulei pâna
se înmoaie.
Într-o tigaie
de dimensiuni medii, se încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu. Adăugaţi
ceapa şi usturoiul şi se căleşte. Adăugaţi orezul şi amestecaţi în continuu. Adăugaţi
sucul de mere şi se continuă amestecând până când sucul a fost absorbit. Se
toarnă încet 3 căni supă de pui şi se continuă amestecând des, până când tot
lichidul este absorbit. Se toarnă şi restul de supă câte o cană pe rand şi se
gateşte până când e gata orezul.
Se amestecă piureul şi cuburile de dovleac şi se pun în risotto şi se dă focul la mic. Se ia de pe foc şi se pune parmezanul şi untul.
Se amestecă piureul şi cuburile de dovleac şi se pun în risotto şi se dă focul la mic. Se ia de pe foc şi se pune parmezanul şi untul.
Poftă bună!.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu