vineri, 14 decembrie 2012

Şalău patriot

Ingrediente:

300 gr şalău
1 legătură pătrunjel
4-5 frunze de busuioc
1 lingură de ulei de măsline
100 gr smântână
100 gr de doradă fiartă şi dezosată
boia dulce
2 roşii, fără pieliţă şi tocate
sare, piper,
1 lămâie

Mod de preparare:
Se curăţă peştele şi se frige pe grătar pe o parte şi pe alta, se aşează pe platoul de servit.
Se ornează cu sosurile de mai jos:
-  verde: pătrunjelul şi busuiocul se toacă mărunt şi se freacă foarte bine cu uleiul de măsline, sare şi puţină zeamă de lămâie, până când amestecul capătă consistenţa unui sos;
-  alb: se prepară din smântână, puţină sare şi dorada, omogenizându-se bine cu mixerul;
-  roşu: într-o tigaie se pun roşiile la călit, când s-au înmuiat se adaugă smântâna şi boiaua dulce; se ţine la foc mic până capătă consistenţa unui sos.
Se serveşte imediat.
Poftă bună!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu