sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Mango

Mango sunt pline cu vitamina A si contin un nivel mai ridicat de carotenoide fata de orice alt fruct. Aceste carotenoide reduce riscul de cancer, precum și bolile de inima.
Mango sunt sarace in grasimi,  in calorii, dar foarte bogate in fibre.


VITAMINE: Vitamina , Vitamina C , Vitamina K , Vitamina E , Acidul folic (important în timpul sarcinii)
MINERALE: Potasiu , Fosfor , Magneziu , Calciu , Sodiu Zinc, Fier, Mangan si Cupru.

Cand se poate introduce mango in alimentatia copilului meu?
Ca și Papaya, mango sunt fructe tropicale si se recomanda ca vârsta pentru introducerea fructelor este de 9-10 luni.
Fructele mango sunt foarte alergenice. Pot aparea eruptii asemanatoare cu cea de iedera otravitoare. Eruptiile pot aparea atunci can intram in contact cu seva copacului sau coaja fructului. Pulpa fructului nu are nimic, decat in cazul in care este o fisura a cojii si in cazul acesta poate aparea o eruptie cutanata in jurul gurii. Trebuie spalate foarte bine fructele inainte sa le scoatem coaja. Anafilaxia, cauza alergiei nu este comuna, este rara. Se recomanda sa se cunoasca istoricul familiei si sa se consulte pediatrul inainte de consum.


Cum alegem si stocam mango?
Atunci cand alegem un mango trebuie sa avem grija sa fie usor moale si un pic parfumat. Mango poate fi verde, rosu-portocaliu si chiar galben-portocaliu. Trebuie sa aiba o culoare uniforma si sa nu prezinte semne de vanatai sau puncte maro.

Cum se pregateste mango?
Pregatirea fructului mango este foarte simpla. Pentru a pregăti un mango pentru copilul tau, tot ce trebuie să faci este sa-l decojesti, sa-i scoti samburile si sa-l tai felii, cuburi sau pasat.
Bebelusilor sensibili la burtica li se recomanda la inceput sa li se dea mango gatit la abur pentru 5-10 minute pana devin foarte moi.

Alimente bune pentru a se amesteca cu mango:
Avocado, banane, coacaze, piersici, pepeni, cartofi , pui, carne de porc, iaurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu