2 pere coapte,
pulpa
1 avocado,
pulpa
Mod de
preparare:
Se pun toate
ingredientele într-un blender pentru omogenizare până se face o cremă.
Poftă bună!.
Nectarinele sunt bogate in vitamina C si vitamina A și care
conțin o cantitate mare de fibre.
Piersicile sunt bogate in vitamina C si vitamina A și care
conțin o cantitate mare de fibre.
Fructele de avocado sunt adesea
considerate unul dintre alimentele perfecte ale naturii, deoarece se spune ca
contine tot ceea ce are nevoie o persoama pentru a supravietui, un “bun de
grasime”.
Se spune din batrani ca "Un mar pe zi"
este bun pentru sanatatea noatra. Marul este cu adevarat un fruct minune si
este primul aliment administrat bebelusului.
Sparanghelul este o specie de plante erbacee cu
radacini cărnoase ce conține frunze nedezvoltate asemănătoare ca aspect cu
solzii unui peste. Sparanghelul este cultivat pentru lăstarii săi tineri, ce au
un gust plăcut. Sparanghelul este plin de vitamina C, fibre, vitamine B
si acid folic. Doar 5 bucati de sparanghel fiert contin 2 grame de proteine. Sparanghelul
este o sursa uimitoare de fier, fibre și calciu si chiar vitamine.
Morcovul este o rădăcină
vegetală, de culoare portocalie. Partea comestibilă a plantei este tuberculul. Morcovii sunt foarte bogati in
beta-caroten. Beta-carotenul este un carotenoid. Carotenoidele sunt un set de
pigmenți numit pro-vitamina A carotenoizi, care pot fi convertite în vitamina
A. Vitamina A este foarte importanta in dieta unui copil în curs de dezvoltare.
Morcovii sunt primele legume preferate ale copilului
si reprezinta cea mai bogata sursa de beta-caroten, o forma de vitamina A
si fibre. Morcovii sunt ușor de digerat si sunt plini de
substante nutritive, cum ar fi vitamina A, vitamina C si calciu.
Brocoli sau Brassica Oleracea, din
familia brasicaceelor (cruciferelor), este o leguma ce se utilizeaza în
alimentatie, inflorescenta mai putin compacta decat a conopidei fiind folosită
la prepararea diferitelor mancaruri. Are o valoare nutritiva si alimentara
ridicata, si de asemenea un continut bogat în glucide, vitamine și saruri minerale.
Are originea comună cu conopida si este raspandita în aceleasi zone.
Pastarnacul
este o leguma care se cultiva pentru consumul de radacini, folosite drept
condiment la prepararea mancarurilor, deoarece sunt foarte aromate si bogate in
vitaminele B1, B2 si C.
Spanacul este o sursa uimitoare de calciu. Doar o cana de spanac
fiert va ofera 42 mg de calciu. Spanacul contine, de asemenea, cantitati
respectabile de vitamina A, fier si seleniu. Spanacul este cu adevărat un
produs care împachetează o multime de substante nutritive.