vineri, 16 noiembrie 2012

Spanacul


Spanacul este o sursa uimitoare de calciu. Doar o cana de spanac fiert va ofera 42 mg de calciu. Spanacul contine, de asemenea, cantitati respectabile de vitamina A, fier si seleniu. Spanacul este cu adevărat un produs care împachetează o multime de substante nutritive. 
VITAMINE: Vitamina A , Acidul pantotenic, Niacina , Riboflavina , Tiamină, Acidul folic
MINERALE: Potasiu , Fosfor , Magneziu , Calciu , Sodiu , Fier , Seleniu, Cupru, Mangan.

Cand se poate introduce spanacul in alimentatia copilul meu?
Spanacul este un aliment bun pentru copii de 10-12 luni.
Se recomanda consumul cu moderatie. 

Cum alegem si stocam spanacul?
Spanacul se achizitioneaza proaspat pentru a va permite sa selectati frunzele bune de cele deteriorate.
Se poate opta si catre cel congelat.
Spanacul se depoziteaza in frigider, in cosul de legume.
Nu se pastreaza pana se umezeste frunza.
Studiile arata ca daca nu este depuzitat corespunzator, nivelurile de nitrati pot creste.
 
Cum se pregateste spanacul?
Se poate gati la abur sau fierbere. Cu toate acestea se recomanda consumarea intr-o salata ( proaspat cu un pic de ulei de masline).
Spanacul este gatit atunci cand frunzele sunt micsorate si moi. 
Se recomanda , daca copilul este mai mare, ca spanacul sa se consume tocat si nu piure.

Alimente bune pentru a se amesteca cu spanac:
Morcovi, pastarnac, mazare, cartofi,  dovlecel de vara si de iarna, linte, pui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu