vineri, 16 noiembrie 2012

Piure de sparanghel şi cartofi

Ingrediente:

10 buc sparanghel; 
3 1/2 căni supă de pui; 
1 1/2 linguriţe de ulei vegetal; 
1 căţel de usturoi; 
1 ceapă medie ; 
2 fire de praz ; 
1 cartof mare; 
2 linguri de parmezan
condimente după cum doriți

Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi usturoiul mărunt. Se taie felii prazul. Cartoful se curăţă şi se taie cuburi. Se spală şi se curăţă sparanghelul. Într-o cratiţă mare se încinge uleiul şi se adaugă pe urmă ceapa, usturoiul, prazul şi sparanghelul. Se adaugă pe urmă cartofii şi supa de pui. Se dă la foc mic şi se acoperă. Se fierbe timp de 20-25 min sau până legumele sunt fragede. Se lasă să se răcorească 5 minute supa după care se da prin robot. Se adaugă condimente ( dacă se doreşte)  cum ar fi busuioc, piper, rozmarin. Se serveşte cu parmezan deasupra .
Poftă bună!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu