joi, 15 noiembrie 2012

Supă cremă de legume

Ingrediente:

supă de pui; 
2 cepe medii tocate mărunt
3 cartofi medii curăţaţi şi tăiaţi cuburi
2 păstârnaci curăţaţi şi tăiaţi cuburi
2 căni lapte; 
1 cană iaurt; 
1/4 cană pesmet
2 linguri unt;
piper;   nucşoară

Mod de preparare:
Se căleşte ceapa într-o lingură de unt şi se dă deoparte. Se dă în fierbere bucăţile de cartofi şi păstârnac în supa de pui, cât să le acopere, până să se înmoaie, nu de tot.
Se amestecă laptele , iaurtul şi restul de unt şi se încălzeşte într-o tigaie; se adaugă pesmetul pentru îngroşare. Se adaugă amestecul de lapte şi ceapa peste supa de legume, se adaugă condimentele. Se fierbe la foc mic până e gata de servire.
Se poate servi aşa sau cremă.
Poftă bună!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu