sâmbătă, 1 decembrie 2012

Cremă de legume cu ficat de pasăre

Ingrediente:
50 gr ficat de pui ; 
1 morcov ;
1/2 rădăcină păstârnac ;
1/2 rădăcină pătrunjel ; 
1/2 rădăcină mică ţelină ;
1 ceapă ; 
1 cartof ; 
aprox  50 gr brocoli ;
1/2 dovlecel mediu ; 
1/2 rosie cherry

Mod de preparare:
Se spală ficatul de pui şi se pune la fiert separat. Se curăţă  legumele şi se pun la fiert într-un litru şi jumatate de apă. În momentul fierberii se mai adaugă apă dacă aceasta scade, având grijă să fie tot timpul aceeaşi cantitate de apă. După fierbere se aruncă ceapa şi cartoful. Se pasează restul şi se adaugă din apa fiartă până are consistenţa unei smântâni. Când este gata ficatul de pui se toacă mărunt şi se adaugă la crema de legume.
Poftă bună!.

Piure de cartofi cu ou

Ingrediente:

1 gălbenus de ou fiert tare
1 cartof roz mare

Mod de preparare:
Se fierbe cartoful întreg cu coaja.
Se pasează ingredientele şi se amestecă până se omogenizează.
Poftă bună!.

joi, 29 noiembrie 2012

Piure de piersică cu ou

Ingrediente:


1 gălbenuş de ou fiert tare
1 piersică coaptă, pulpa

Mod de preparare:
Se introduc toate ingredientele în blender şi se amestecă până se omogenizează.
Poftă bună!.

Piure de branză calcică cu ou

Ingrediente:


1 gălbenuş de ou fiert tare
brânză calcică facută din 300 ml lapte
1 banană

Mod de preparare:
Se pasează ingredientele şi se amestecă până se omogenizează.
Se poate înlocui banana cu piersica sau para.
Poftă bună!.