joi, 22 noiembrie 2012

Papaya

Papaya nu sunt numai dulci si gustoase, sunt de asemenea foarte hranitoare. Acestea contin  cantitati mari de vitamina C, vitamina A si chiar vitamina E, dar si o sursa buna de acid folic si fibre.

Ca si mango, papaya sunt fructe tropicale.
VITAMINE: Vitamina A , Vitamina B1 (tiamina) , Vitamina B2 (riboflavina) , Niacina , Vitamina C , Vitamina K , Acidul folic (important în timpul sarcinii), Niacina, Thaimine
MINERALE: Potasiu , Fosfor , Magneziu , Calciu , Sodiu , Fier Zinc, Mangan si Cupru.


Cand se poate introduce papaya in alimentatia copilului meu?


 Papaya este cel mai adesea introdus in alimentatia copilului la varsta de 9-10.

Cum alegem si stocam papaya?
Fructul papaya este un pic delicat de aceea apar usor vanatai. In functie de tipul fructului trebuie sa aiba o culoare rosiatica/galbuie. Sunt bune si cele de culoare verde cu un pic de galben, dar nu sunt coapte de aceea e bine sa le lasati sa se coaca. Ce le coapte au un miros subtil dulce parfumat.
Papaya se pastreaza la frigider, indiferent daca este taiat sau nu. Nu depozitam papaya decojit la temperatul camerei.

Cum se pregateste papaya?
Pregatirea fructului papaya este foarte simpla. Pentru a pregăti un papaya pentru copilul tau, tot ce trebuie să faci este sa-l decojesti, sa-i scoti semintele si sa-l tai felii, cuburi sau pasat.
Bebelusilor sensibili la burtica li se recomanda la inceput sa li se dea papaya gatit la abur pentru 5-10 minute pana devin foarte moi.


Alimente bune pentru a se amesteca cu papaya:
Mere, avocado, banane, coacaze, mango, piersici, morcovi, dovleac placintar, cartofi, pui, carne de porc, iaurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu