sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Avocado

Fructele de avocado sunt adesea considerate unul dintre alimentele perfecte ale naturii, deoarece se spune ca contine tot ceea ce are nevoie o persoama pentru a supravietui, un “bun de grasime”.

Din punctul de vedere al nivelului de grasimi, avocado a fost asemanat cu untul, aproximativ 85% din caloriile unui fruct provenind din grasimi. Insa, spre deosebire de unt, care contine preponderent grasimi saturate (care cresc riscul de depunere a grăsimilor pe pereţii vaselor de sange - ateroscleroza), avocado are in compozitie mai ales grasimi „bune".
VITAMINE: Vitamina A , Vitamina C , Vitamina B1 (tiamina) , Vitamina B2 (riboflavina) , Niacina , Acidul folic , Acidul pantotenic , Vitamina B6
MINERALE: Potasiu , Fosfor, Magneziu , Calciu , Sodiu , Fier ,Seleniu, Mangan, Cupru si Zinc.

Cand se poate introduce avocado in alimentatia copilului meu?
Avocado este un fruct perfect pentru bebelusi incepand cu varsta de 6 luni, datorita texturii cremoase, continut ridicat de nutrient si fiind plin de grasimi “bune”.

Cum alegem si stocam avocado?
Atunci când cumparam avocado, ne asiguram ca este copt, adică putin moale, dar fara puncte maronii sau crapaturi ale cojii. Daca are gatul uşor alungit (adică fructul nu este rotund) înseamnă ca fructul a fost lasat sa se coaca în copac si nu a fost cules crud, deci are o concentratie mai mare de substante nutritive. In cazul in care nu gasim la magazin avocado copt, il cumparam crud (verde, tare, fara vanatai sau taieturi) si il tinem intr-o punga de hartie sau in cosul de fructe, la temperatura camerei, cateva zile. Pe masură ce se coace, coaja se inchide la culoare. Dupa ace s-a copt il putem tine la frigider timp de o saptamana. Atunci când un avocado este feliat în jumătate, culoarea carnii ar trebui sa fie o culoare verde, care se transforma într-un usor galben-unt în jurul gropii.

Cum se pregateste avocado?
Avocado este fructul cel mai simplu de pregatit pentru ca el este servit proaspat, nu se gateste.

Alimente bune pentru a se amesteca cu mar:
Banane, pere, mere, dovleac de vara, pui, iaurt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu