Morcovul este o rădăcină
vegetală, de culoare portocalie. Partea comestibilă a plantei este tuberculul. Morcovii sunt foarte bogati in
beta-caroten. Beta-carotenul este un carotenoid. Carotenoidele sunt un set de
pigmenți numit pro-vitamina A carotenoizi, care pot fi convertite în vitamina
A. Vitamina A este foarte importanta in dieta unui copil în curs de dezvoltare.
Morcovii sunt primele legume preferate ale copilului
si reprezinta cea mai bogata sursa de beta-caroten, o forma de vitamina A
si fibre. Morcovii sunt ușor de digerat si sunt plini de
substante nutritive, cum ar fi vitamina A, vitamina C si calciu.
VITAMINE:
Vitamina A, Vitamina C, Niacina, Acidul folic, Acidul pantotenic, Vitamina B6
MINERALE: Potasiu , Sodiu , Calciu, Fosfor , Magneziu , Fier, Seleniu, Mangan, Cupru si Zinc.
MINERALE: Potasiu , Sodiu , Calciu, Fosfor , Magneziu , Fier, Seleniu, Mangan, Cupru si Zinc.
Cand se pot introduce morcovii in
alimentatia copilul meu?
Morcovii pot fi introdusi dupa 6
luni. Ca întotdeauna, recomandăm să discutați cu atenție orice probleme de
alimentare cu medicul pediatru.
Cum se
pregatesc morcovii?
Cel mai bun mod
de a pastra aroma, claritatea, și beta-carotenul conținut în morcovi este de a
le pastra la frigider.
In pregătirea morcovului, aburul este cea mai buna metoda pentru gatirea și pregatirea lor. Morcovii gatiti la la abur permite beta-carotenul pentru a fi mai bio-disponibil și ușor de utilizat de către organism. Adauga un pic de unt pentru a ajuta la o mai bună absorbție a vitaminei A.
Morcovii trebuie să fie curătati atunci când se face piureul de alimente pentru copii, multi sugari nu vor fi capabili să digere pireul.
In pregătirea morcovului, aburul este cea mai buna metoda pentru gatirea și pregatirea lor. Morcovii gatiti la la abur permite beta-carotenul pentru a fi mai bio-disponibil și ușor de utilizat de către organism. Adauga un pic de unt pentru a ajuta la o mai bună absorbție a vitaminei A.
Morcovii trebuie să fie curătati atunci când se face piureul de alimente pentru copii, multi sugari nu vor fi capabili să digere pireul.
Alimente bune
pentru a se amesteca cu morcovi:
Mere, piersici, fasole verde, fasole uscate, cartofi, mazare, dovlecei de vara si de iarna , unt, ghinda , orez brun, linte, pui, carne de vită, carne de porc, tofu
Mere, piersici, fasole verde, fasole uscate, cartofi, mazare, dovlecei de vara si de iarna , unt, ghinda , orez brun, linte, pui, carne de vită, carne de porc, tofu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu