vineri, 16 noiembrie 2012

Budincă de orez cu mere

Ingrediente:


1/2 cană orez  (alb sau brun); 
2 căni de apă; 
2 mere; 
50 ml lapte;
1/4 ceaşcă de stafide (opțional); 
1/8 cană de zahar brun (opțional);
2 linguriţe de scorţişoară; 
1/2 linguriţă ghimbir

Mod de preparare:
Se curăţă merele şi se taie miezul în cuburi. Se pun orezul, merele, stafidele şi zahărul în apă la fiert la foc mic. Când este aproape gata orezul, se pune scorţişoara, ghimbirul şi laptele şi se mai lasă aprox. 10 minute. Dacă este nevoie se mai adaugă apă  sau lapte pentru a nu se lipi de oală şi se amestecă frecvent.
Budinca trebuie sa fie mai apoasă, să nu fie pastă.
Se serveşte caldă.
Poftă bună!.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu